Skip to main content

Ne zaman ölürse Facebook profiline ne olur?

Facebook'un aslında, kullanıcıların bir kişinin ödediği bir hesapla sahip olduğu üç seçeneğe adanmış bir SSS bölümü vardır: hesabı hatırlama, hesabı silme veya hesabın içeriğini indirme ve ardından silme. Ayrıca, "Ölürsem" adlı bir Facebook uygulaması var, ölümden önce herhangi bir noktada, sosyal hesaplarınızı sıraya koymaya ve dilerseniz son bir mesaj göndermeye yardımcı olacak şekilde ayarlayabilirsiniz.

Bir Facebook anıtı sayfası oluşturmak, insanların Facebook Fan Sayfası gibi, yorum bırakabilecekleri ve hayatınızı kutlayabilecekleri bir sayfaya dönüştürmek anlamına gelir. Hesabı silmek, tüm bilgilerin ve verilerin Facebook'tan tamamen kaldırılacağı anlamına gelir. Etiketlenmiş resimler, başka biri tarafından orijinal olarak yüklendiğinde veya yayınlandığında kalır; ancak, merhumun hesabından kaynaklanan her şey siteden kaldırılır. Bir Facebook hesabının içeriğinin indirilmesi, Facebook'un sizi bilgileri indirmek için kabul edilebilir olarak doğruladığı, aşağıda tartışılan resmi bir talep gerektirir ve süreç oradan başlar.

Bir Facebook Memorial Sayfası Oluşturmak

Bir iradeye sahip bir iradeye sahip olmak yaygındır, fakat aynı zamanda yaygınlaşmak, kaydettiğiniz eski e-postaları, Flickr'deki fotoğraf albümlerinizi ve Facebook profilinizi izlemek için bir dijital yürütücüye sahip olmaktır. Dijital bir uygulayıcınız varsa, o kişi gittiğinizde ve sizin adınıza herhangi bir şeyle ilgilenirken Facebook profilinizin kontrolünü ele alabilir, hiçbir soru sorulmaz.

Ancak, dijital bir çalıştırıcınız yoksa, hesabınızı geçirdikten sonra bir Facebook anma sayfasına dönüştürmenin birkaç yolu vardır. Bunlardan biri sizin ya da sayfanın istenmesi için başka birinin anılmasıdır. Bir hesap hatırlatıldığında, yalnızca onaylanan arkadaşlar zaman çizelgesini görebilir veya arama çubuğunda bulabilir. Zaman çizelgesi artık ana sayfanın öneriler bölümünde görünmeyecek ve sadece arkadaş ve aile anılarda profilde yayın bırakabilir.

Vefat eden kişinin mahremiyetini korumak için, Facebook hesabın giriş bilgilerini kimseyle paylaşmaz. Bir Facebook anma sayfası oluşturulduktan sonra, tamamen güvenlidir ve hiç kimse tarafından erişilemez veya değiştirilemez. İstek doldurulabilir ve daha sonra Facebook, göndericiyi, tamamlandıktan sonra istekte bulunan kişiye e-posta yoluyla bildirir. Tam bir SSS bulabilir ve bir hesabın anılması için bir istek doldurabilirsiniz.

Hesabınız Kaldırıldı / Silindi

Hesabınızın yönetilebildiği başka bir yol da tamamen kaldırılmasını sağlamaktır. Bunu yapmak için, bir istek gönderin ve Facebook, doğrulanmış aile üyeleri için özel bir istek olarak işleyecektir. Bu seçenek, Facebook'un zaman çizelgesini ve ilişkili tüm içeriği tamamen silecek, böylece kimse görüntüleyemez. Söz konusu profilden kaynaklanan tüm resim ve yazılar kaldırılacak.

Tüm özel istekleriniz için, Facebook hemen aile üyeniz veya icracı olduğunuzu doğrulamanızı gerektirir. Profili silme isteğiniz, merhumla ilişkinizi doğrulayamıyorsa işleme alınmayacaktır. Söz konusu kullanıcı ve hesabına ilişkin özel bir talebiniz varsa özel istek formunu da kullanabilirsiniz.

Facebook'un kabul edeceği belge örnekleri, ölen kişinin doğum / ölüm belgesini veya yerel yasaya göre merhumun veya onun malikanesinin yasal temsilcisi olduğunuzu gösteren kanıtı içerir. Daha fazla bilgi için özel istek ve kaldırma bölümlerini inceleyin.

Son Mesajlarınızı İşleyen Bir Uygulama

Doğrudan Facebook üzerinden gerçekleştirilmeyen son bir seçenek, “Ölürsem” adlı üçüncü şahıslara ait bir uygulamadır. “Ölürsem”, öldüğünüzde Facebook profilinize olabilecek farklı şeyleri açıklayan videolara sahiptir. Türünün ilk ve tek uygulaması olan “If I Die”, sizden sonra gönderilecek bir video, mesaj veya kısa mesaj oluşturmanızı sağlar. Uygulama Facebook'ta eklenebilir.

Uygulamayı Facebook'a eklemek, sizin için bir profil sayfası kişiselleştirmenizi sağlar. Bir videoyu bırakabilir veya doğrudan bir başkasının ölümünü uygulama aracılığıyla rapor edebilirsiniz. Her şey uygulama ile yapılır.

Öldükten sonra gönderilecek bir mesaj planlamak için, “Mesaj bırakın” düğmesine tıklarsınız ve sizi, diğer uygulama kullanıcılarından kişisel, genel ve özel mesajlar bırakabileceğiniz ve alabileceğiniz bir ekrana getirir. Siz ya da sevdikleriniz geçtikten sonra.

Bu uygulama kapanış sağlamada yararlıdır ve hayatınızdaki herkesin Facebook hesabınızın silinmesi veya yukarıda belirtilen adımlardan biriyle anılmadan önce onları sevdiğini bilmesini sağlar. Uygulamayı tanıtan video kliplere, en iyi şekilde kullanmanın yollarına ve tüm özelliklerine ayrılmış bir YouTube kanalına sahipler.

Facebook'un SSS'sinde, ölen bireyin mahremiyetinin korunmasını sağlamak için seçenekler sunma konusunda kapsamlı bir iş yaparlar. Diğerleri ise isterlerse profillerinden hatırlamayı seçebilirler. Ölen kişinin profili ile ilgili bir fikri mülkiyet sorunu varsa, bir sorunu bildirebilir, bir soru sorabilir veya Facebook'un nasıl ele alınacağı konusunda daha fazla rehberlik isteyebilirsiniz.