Skip to main content

Açık Bırakılacak 8 Kötü Gizlilik Ayarı Açık

Bazen bir gizlilik ortamına bakıyorum ve kim buna izin vereceğini merak ediyorum? Birisi neden bu kadar kişisel bilgi toplam yabancılara veya büyük bir şirkete vermek ister?

Üçüncü taraf uygulama yapıcıları, kullanıcıların ne yapabileceklerini görmek için sınırları test etmekten hoşlanırlar. Kullanıcılar, bir özelliği kapatmaya karar vermeden önce, sağladıkları kişisel verilere veya paylaşılmakta olan kitleye uygun olmadıklarından, bir özelliği kapatmaya karar verirler. ile.

En iyi 8 gizlilik ayarlarının bir bölümünü, bizi başımızı çizen ve neden herkesin açık bıraktığını merak eden bir derlemeyi derledik:

En İyi 8 Kötü Gizlilik Ayarları Etkin Bırakıldı

1. Coğrafi etiketleme resimleri (Telefonunuzun Kamera Uygulaması)

Parlak bir fikir: Telefonumuzda çektiğimiz her fotoğrafı, fotoğrafın çekildiği ve fotoğrafın içerisine yerleştirildiği yerdeki kesin GPS koordinatları ile etiketleyelim. Ne yanlış gidebilir ki?

Bir sürü şey ters gidebilir. Stalkers, bir şey için çevrimiçi yayınladığınız bir resmden meta verileri okuyarak nerede yaşadığınızı bulabilir. Kaynakta bu özelliği kapatmayı düşünmelisiniz (kameranızın uygulama ayarlarında). Bu verilere sahip resimleriniz varsa, Fotoğraflarınızdan Geotags Nasıl Kaldırılır bölümünü okuyun.

2. Facebook'un Yakınındaki Arkadaşlar Konum Paylaşımı “Durdurulana Kadar” Ayarı

Gerçekten ne yapmak istediğimi biliyor musun? Arkadaşlarıma tam konumumu söylemek istiyorum ve sonra ayarları sabitlemek ve sürekli güncellemelere izin vermek istiyorum. Harika bir fikir gibi geliyor, değil mi? Belki de değil.

Arkadaşlarınızın her zaman nerede olduğunuzu bildirme ihtimalini bulamazsanız, telefonunuzun Facebook uygulamasının bu tür bir şeye izin vermediğinden emin olmak isteyebilirsiniz. Konumunuzu paylaştığınız kişinin yanında bulunan pusula simgesini tıklayın. Uygulamanın Yakındaki Arkadaşlar bölümünde yer alan ve “Durdurulana Kadar” seçeneğinin işaretli olmadığından emin olun.

3. Telefonunuzun Mikrofonuna Erişim

Bazı uygulamalar, belirli görevleri gerçekleştirmek için telefonunuzun dahili mikrofonuna erişim ister. Bu özelliği ürpertici buluyoruz. İPhone'da, uygulama kullanımdayken sadece erişime izin verecek bir alt ayar yoktur. Bu nedenle, uygulamanın aslında mikrofonu ne zaman kullandığını bilmek de zordur.

4. Tüm Cihazlarda Fotoğraf Akışı Senkronizasyonu

Fotoğraf akışını bir gizlilik sorunu olarak senkronize etmeyi düşünmüyorsanız da, provokatif bir selfie ilk kez çektiğinizde, büyükanne bir filmi duraklattığında, oturma odasında Apple TV'nize senkronize oluyor ve ekran koruyucuyu gösteriyor. Bu özelliğin gizlilikle ilgili sonuçları olduğunu anlayacağım.

Aynı iCloud hesabını paylaşan çok sayıda cihazınız varsa ve potansiyel olarak yanlış ellerde olabiliyorsa bu özelliği kapatmak isteyebilirsiniz. Makalemizi okuyun: Yukarıda açıklanan durumdan kaçınmak için bazı ipuçları için Irklı Fotoğraflarınızı Nasıl Güvence altına alın.

5. iMessage’in “Süresiz Olarak Paylaş” Yer Paylaşımı Ayarı

Ürpertici olmak için tüm konum paylaşımı uygulama seçeneklerini buluyoruz. Facebook'a benzer şekilde, iMessages konum paylaşımı daha da korkutucu çünkü eğer birisi kilitli telefonunuzu ele geçirdiyse, kendi numaraları için konum paylaşımında “Indenesiz” seçeneğini ayarlayabilir ve potansiyel olarak sizi bilginiz olmadan izleyebilirler.

Konum bilgilerini kimseyle paylaşıp paylaşmadığınızı kontrol etmek için Ayarlar> Gizlilik> Konum Servisleri> Konumumu Paylaşmasonra konumunuzu paylaştığınız kişilerin bir listesi olup olmadığına bakın.

6. Facebook'ta Kamu Her Şeye İzin Verme

Facebook'taki “Herkese Açık” seçeneği, dünyanın herhangi bir yerindeki herkesin bu hedef kitleye ne getirdiğini görmesini sağlıyor. Gerekmiyorsa bu seçeneği dikkatli kullanın veya hiç kullanmayın.

7. iMessage “Okuma Makbuzlarına İzin Ver”

Kişilerin metin mesajlarını okurken ve görmezden geldiklerini tam olarak bilmelerini istiyorsanız, o zaman, bu ayarı açık bırakın. Değilse, iMessage uygulamasının ayarlarında kapatın

8. Facebook'ta Konum Geçmişi

Facebook'un Yakın Arkadaşları izleme özelliği, "her zaman aktif" Facebook konum geçmişi kaydını açmanızı gerektirir; bu, Facebook'un gittiğiniz her yere kaydettiği ve bu bilgileri kaydettiği anlamına gelir. Evet, çok ürpertici olduğunu düşünüyoruz ve bu özelliği açmamanızı tavsiye ediyoruz.