Skip to main content

Satmadan önce iPad'inizi Nasıl Silebilirsiniz?

Sadece bir yıl veya iki yıl önce satın aldığınız bu parlak iPad, yeni çıkan model kadar parlak değil, bu yüzden iPad'inizde ticaret yapmaya ve en son baskıya geçmeye karar verdiniz. Android veya Windows tabanlı bir tablete geçiş yapmak

Ticaret kabul eden bir mağazaya acele etmeden önce veya eski iPad'inizi Gazelle gibi bir siteye göndermek üzere paketlemeye başladığınızda, kişisel verilerinizin kaldırıldığından emin olmak için atmanız gereken birkaç önemli adım var. Böylece suçlular ya da diğer merak arayanlar sizin bilgilerinizi almazlar.

Verilerinize İyi Bir Yedekleme Yaptığınızdan Emin Olun

Yeni bir iPad tercih ediyorsanız, belgelerinizi, ayarlarınızı ve iCloud ile ilgili diğer verilerinizi iyi bir şekilde yedeklediğinizden emin olmalısınız. Bu, yeni iPad'inize sorunsuz bir şekilde geçiş yapmanıza ve yeni nesneyi almanıza ve çalıştırmanıza yardımcı olarak tüm öğelerinizi kolayca geri yükleyebilmenizi sağlar.

Son yedeklemenizi çalıştırmadan önce giden cihazınızın iOS'un en yeni ve en iyi sürümüne sahip olduğundan emin olmak isteyebilirsiniz. Bu, yeni iPad'inizin iOS'un en güncel sürümüyle önceden yüklenmiş olması nedeniyle olası sürüm uyuşmazlık sorunlarından kaçınmanıza yardımcı olacaktır. İOS'unuzu "Ayarlar"> "Genel"> "Yazılım Güncelleme" ye gidip yeni bir güncelleme olup olmadığını kontrol ederek yükseltebilirsiniz.

Verilerinizi Silmeden Önce iPad'inizi iCloud'a Yedeklemek için:

1. "Ayarlar" simgesine dokunun.

2. Ekranın sol tarafından "iCloud" seçeneğini seçin.

3. "Yedekleme ve Depolama" yı seçin ve "Şimdi Yedekle" yi seçin.

Yedeklemeniz tamamlandıktan sonra, yedeklemenin başarıyla tamamlandığını bildirmek için ekranın en altını kontrol edin. Ekranın "Son Yedeklemeler" bölümünden iPad yedeklemenizi seçerek de yedeklemenin içeriğini kontrol etmelisiniz.

İPad'inizdeki Tüm Verilerinizi Silme

İPad'inizi satışa hazırlamanın en önemli parçası, tüm izlerinizin buradan kaldırılmasını sağlamaktır. Önce verilerini silmeden bir iPad'i satmayın veya vermeyin.

İPad'in Verilerini Silmek İçin:

1. Ayarlar simgesine dokunun.

2. "Genel" menüsünü seçiniz.

3. "Sıfırla" yı seçin.

4. "Tüm İçeriği ve Ayarları Sil" seçeneğine dokunun.

5. Parolanız varsa (kilit açma kodu) etkinse, şifreniz istenir. Şifrenizi giriniz.

4. Kısıtlamalarınız varsa, kısıtlama kodunuz istenir. Kısıtlama şifrenizi girin.

5. Pop-up görüntülendiğinde "Sil" seçeneğini seçin.

6. Silme işlemini ikinci kez onaylamanız istenecektir. Veri silme işlemini sıfırlamak için tekrar "Sil" i seçin.

İPad'e yüklediğiniz iOS sürümüne bağlı olarak, iPad'i hesabınızla ilişkilendirmek için Apple ID hesap şifrenizi girmeniz istenebilir. Bu adımı gerçekleştirmek için İnternet'e (WiFi veya Hücresel bağlantı üzerinden) erişmeniz gerekir.

Silme ve sıfırlama işlemi başladığında, iPad'iniz kişisel verilerinizi silip iPad'inizi fabrika ayarlarına geri yüklediğinden, ekran birkaç dakika kadar boş kalır. Silme ve sıfırlama işleminin durumunu gösteren bir ilerleme çubuğu göreceksiniz. İPad işlemi tamamladıktan sonra iPad'inizi ilk kez ayarlıyormuşsunuz gibi "Merhaba" veya "Hoş Geldiniz" Kurulum Asistanı ekranını göreceksiniz.

"Merhaba" veya "Hoş Geldiniz" ekranını görmüyorsanız, silme işlemindeki bir şey doğru çalışmadı ve işlemi tekrarlamanız gerekir. Aksi takdirde, iPad'inizi kişisel bilgilerinize ve üzerinde bırakılan verilere erişen kimler elde edersiniz.